lördag 27 september 2008

SSU hyllar matförgiftare

Svenskt näringsliv, denna nagel i ögat för S har utsatts för en planerad aktion där någon sett till att folk blivit matförgiftade och över 145 personer har insjuknat. En organisation har på Internet tagit på sig ansvaret för dådet där de utsatt personalen för detta. Hur resonerar då SSU? Fördömer de detta? Nej givetvis inte. Istället hyllar man det.

"SSU Stockholm kan inte undvika att se det ironiska i att storkapitalets män, som äter sig mätta på bekostad av världens arbetares lidande, nu drabbas av magsjuka. Därför lovar SSU Stockholm i ett uttalande i dag, en bukett rosor till de som tar på sig ansvar för dådet, då detta med största sannolikhet inte är en slump".

Hur försvarar sig sen SSU? Nej vi visste inget, inte förstog vi att någon hade gjort det här. Medielandskapet är så borgerligt. Det vill säga, SSUs meningsmotståndare får ibland en artikel tryckt där de inte hyllar SSU.

Mitt krav nu är inte att SSU ska göra något feg avbön, mitt krav är att SSU skickar ett fång rosor och en rejäl ursäkt till varje person som insjuknat.

Hur hade de resonerat om någon dött? Hade det varit ett naturligt offer i klasskampen? Var har de tänkt att sitt röstboskap ska arbeta? Nej, förlåt jag tänkte ju inte på att de borde gå på bidrag, det är ju finare än att arbeta.

5 kommentarer:

Faster Sven sa...

Det är viktigt att SSU gör sig hörda "i dagens medielandskap som är så borgerligt dominerat och bygger på skandaljournalistik", så att deras självmål och skott i egna fötter blir synliga för allmänheten.

Åtal för finansiering av terrorism, månne?

Margot Schnyder sa...

"Åtal för finansiering av terrorism, månne?"

Snarare bidrag för bekämpning av skadedjur.

Anonym sa...

Både SSU och skribenten margot ovan verkar ha en synnerligen hälsosam inställning till människor och demokrati. Ganska genomsyrande för socialdemokratin över huvud taget...

Magnus åsikt sa...

Ja, när såg man moderaterna önska livet ur fackföreningsföreträdare förra gången? Nej, det har jag nog aldrig sett. Skrämmande.

elin sa...

tja om det inte finns något näringsliv, var ska arbetarna då arbeta? hur resonerar ssu egentligen?