tisdag 23 september 2008

Rasism!! Eller?

Lämnade man ungen för att han var från Irak, eller lämnades ungen kanske för att dörrarna var stängda och det ger stora störningar om man ska öppna igen ideligen? Kanske skulle pappan haft koll på sin unge istället för att skrika rasism när han inte fick som han ville?

Att folk håller upp dörrarna, sliter upp dörrarna eller tycker att dessa ska öppnas igen och igen trots att avgångstiden passerats ställer till enorma problem för alla andra. Hur hade pappan resonerat om dörrarna öppnats, tåget missat sin slot och blivit 10 minuter försenat, vilket gjort att några andra passagerare missat sina anslutningar. Hade det varit okej då? Hade det varit mindre okej om en icke-svensk missat sitt tåg/flyg?

Det här är verkligen inte rasisms utan "någon-annan-ism" det kan ju inte ha varit hans eget ansvar, nej han måste skylla på någon annan. Om DO väljer att driva det här kommer mitt mycket låga förtroende för DO försvinna helt.

Det här är precis som tramsfeminism, tramsrasism. Ta tag i riktig diskriminering istället. Slösa inte bort mina pengar på sån här dynga.

10 kommentarer:

Nicklas sa...

Om man läser runt lite så var uppenbarligen "kvinnan som inte kunde svenska" barnens mormor.
Då skedde alltså följande:
Mamma går ombord med två barn, ett går själv och ett bär hon på.
Pappan bär ombord två väskor.
Vad i h***e gjorde mormor, eller snarare INTE gjorde. Vad hindrade henne från att se till att fyraåringen befann sig i tågets omedelbara närhet och hjälpa den ombord? Om hon och barnet stod längre bort så är det kanske inte konstigt att tågvärden uppfattade det som att de inte skulle med.
I Sverige gör man uppsittning på tåg på ett raskt och smidigt sätt, det är ingen j**a lastbåt.

Jag vill se filmen från övervakningskameran.

Om DO skall utreda detta så kan de väl ifrågasätta mormors handlande.

Anonym sa...

Det framgår inte om tåget redan lämnat stationen vilket jag tror var fallet och det måste vara upp till pappan och mamman att se till att barna kommer på först sen väskorna.

Anonym sa...

Detta är väl egentligen "omvänd" rasism.
Att tro att Sj ska kvarhålla tåget bara för att dom är invandrare, och sedan gråter ut i media.
Patetiskt.

Ungen får skylla sig själv. Är han inte med på tåget är det ju hans eget fel och inte Sj.

Anonym sa...

Ni borde alla skaffa er ett liv, och fatta vad som egentligen pågår. Hade detta hänt mot en svensk i ett annat land då hade ni säkert sett det som rasism, och tänkt på det LILLA BARNET! Jävla idioter

Anonym sa...

Svar till Niklas: Och VAR??? i dessa artiklar står det att det var mormor som var den icke svensk talande tanten? VAR?

Nicklas sa...

Metro säger "en bekant"
http://www.metro.se/se/article/2008/09/23/00/5425-57/index.xml
HD säger "äldre släkting" plus att det var barn plus väskor kvar
http://hd.se/skane/2008/09/22/fyraaaring-kvar-paa-stationen/
SVD skiver inte om någon alls.
DN säger "äldre granne" plus att mamman var handikappad.
http://www.dn.se/DNet/jsp/polopoly.jsp?d=147&a=831479
AB säger "äldre kvinna"
http://www.aftonbladet.se/nyheter/article3367070.ab

Oavsett så är det fruktansvärt oansvarigt att skicka en handikappad mamma med tre barn till en krigszon, som de uppenbarlign flytt ifrån.

AnnaJanna sa...

Hum.. ja det skiljer sig lite i informationen? ;) Man kanske inte skall ta allt man läser i tidningarna så väldigt bokstavligt? Eller?

Smaskiga nyheter blir alltid smaskigare och ju fler som skriver desto mer vridet och ur kontext blir det. Eftersom alla skriver av varandra. Mormor, granne, tant, alien... barnet blev kvar. Ombordansvarig borde ha noterat att familjen höll på att lasta på väskor och barn. Klantigt och pinsamt av skånetrafiken, rasism eller inte.
Sen undrar jag varför alla antar att de skulle resa till en krigszon? Står det överhuvudtaget någonstans vart de skulle? och... kan man iså fall lita på informationen eller varför i helvete bry sig om vart de skulle åka???????

Anonym sa...

det är skånetrafikens agerande som ska vara i centrum. vad man har för rutiner för att köra och stanna tåget. fakta är att en 4-åring lämnades ensam på perrongen och att familjen slog larm till personal och förare och att inget gjordes. det är det saken handlar om. var barnet stod, om familjen var svenska eller och hur många väskor de hade spelar ju ingen som helst roll.....

Pling sa...

"Att folk håller upp dörrarna, sliter upp dörrarna eller tycker att dessa ska öppnas igen och igen trots att avgångstiden passerats ställer till enorma problem för alla andra. "

Just den meningen får mig att tro att du bor i Malmö och att du har åkt linje 8. Har jag rätt?
För EXAKT det du skrev hände här för några månader sen..

Magnus åsikt sa...

Nej, jag bor i Stockholm. Det är samma otyg här.