fredag 5 september 2008

Båtkörkort?

Vilket problem tänker man lösa med ett båtkörkort?

Man tänker undta folk över 55 och ö-bor. Varför det? Varför är dessa oförmögna att klara en utbildning motsvarande förarintyget? Man kan köpa en båt som är under klass 1 och på så sätt komma undan. Ska man inte behöva ta körkort om man bor i glesbygd utan kollektivtrafik? 

Man vill komma åt att folk kör som idioter och bara stirrar på sin plotter istället för att titta upp medans man åker, men kommer man komma åt det problemet då? Idioter lär köra som idioter med ett båtkörkort ändå. Många kör berusade, framförallt nattetid. Många kör även med dålig utrustning ombord. Jag tror inget av det här kommer lösas genom ett påtvingad båtkörkort. Dessutom kommer det krävas en massiv insats från sjöpolisen för att kontrollera att folk faktiskt  har rätt behörighet. Vad gör man om folk inte har det? Tar båten på släp?

Magnus, segelbåtsägare utan förarbevis, något som jag däremot tänker skaffa inom en halvsnar framtid. 

http://www.svd.se/nyheter/inrikes/artikel_1670293.svd

1 kommentar:

Niklas sa...

Håller med dig att undantagen är lite konstiga.

Tanken med att låta folk ta något typ ___kort är att slippa "idioter av okunskap" och bara ha kvar "idioter som är idioter". Det gäller alla fordon. Då finns det också mindre att skylla på när man väl bevisat sin status som idiot.

Vad är det för fel på att bogsera någon som saknar ___kort? Saknar man körkort och polisen haffar dig får du ställa bilen eller låta den bogseras bort.