fredag 19 september 2008

Frige Malexandermördarna!?

Skulle det ge en bra rubrik?
Nej, de är ju odjur som mördade svenska poliser i samråd. De är dömda enligt samma princip som Annika Östberg, att de var på plats och i samråd mördade poliserna. De är samtliga dömda till livstid och kommer få sitta en bra stund i fängelse. Annika har precis suttit av den lägre delen av sitt straff (hon har suttit 27 år och dömdes till 25 år - livstid). Jag blir så trött på dessa tårdrypande historier om hur synd det är om henne som sitter i fängelse så långt borta från sin familj. Ägna tårarna på någon som förtjänar det istället. Eller är nästa tårartikel om hur synd det är om Malexandermördarna?


http://www.svd.se/nyheter/utrikes/artikel_1747315.svd

4 kommentarer:

Anna-Karin sa...

Nu var det väl bara en av de tre som mördade poliserna i Malexander. Jag tror att de flesta svenskar skulle tycka att de andra två bör släppas före de suttit 27 år i fängelse. Om man tänker lite längre än till "lås in och släng bort nyckeln"-känslor, förstås.

Livstids fängelse utan möjlighet till tidsbestämning för att ha varit med när någon annan dödat en person... Det tycker åtminstone inte jag står i proportion till brottet.

Pumpan sa...

Helt jävla rätt! Bara för att det är USA som har svenskan så blir det plötsligt synd om henne. men kom igen, hon har mördat två personer enligt utredningens bevis. Familjer har förlorat sina annhöriga och det är hon som är grunden till detta och självklart visste hon om hur hårda de amerikanska fängelserna är. Hjälp oskyldiga människor i nöd istället för kriminella! Hjälp alla våldtäcktsoffer och allla som svälter!

Brynte sa...

Anna-Karin: hur kan det INTE stå i proportion till brottet att få livstid när man har ett direkt ansvar för att två människor brutalt mördats? Ditt inlägg andas förakt för offren och deras anhöriga.

peddan sa...

Hon borde sitta inspärrad livet ut. USA har ett rättsystem som står på offrens sida, tillskillnad mot Sverige som fjantar för mördarpacket