måndag 1 februari 2010

Att täcka eller inte?

Ska man inskränka människor frihet genom att inte tillåta de att täcka sina ansikten om de vill? Självklart ska vi stötta och hjälpa de som tvingas täcka sig mot sin vilja och på grund av ett förtryck. Men det finns väl även de som gör det av fri vilja och då handlar det om deras eget val. Det skadar inte mig att du valt att täcka ditt ansikte eller bära keps.


http://www.svd.se/nyheter/utrikes/norsk-s-kvinna-vill-ha-burkaforbud_4183891.svd

2 kommentarer:

Oskar sa...

Och det skadar inte att låta nazister och kukluxklanmedlemmar att bära uniform eller att låta nudister gå nakna på gatorna. Men någon måtta får det vara och därför är det också olagligt. Detsamma bör givetvis även gälla förtryckaruniformen burka.

Det spelar ingen roll om det är av fri vilja - i så fall uttrycker bäraren endast ett avståndstagande och ett hån mot västvärlden och våra värderingar. Något som är ytterst opassande för att inte säga vulgärt när man är här som gäst.

Magnus sa...

Hej Oskar,

Nej jag tycker faktiskt inte det skadar att låta nazister öppet visa vilka de är. Jag låter hellre folk öppet visa vilka idioter de är än att de är tysta och härbärgerar sina åsikter inom sig. Det är lite därför jag har min blogg, för att jag ska ventilera mina åsikter även om jag är lite halvanonym.

Vem är du att bestämma om jag är förtryckt av min burka eller inte? Du? Är en burka verkligen så provocerande? Vad är nästa sak att förbjuda, muslimska mäns hattar? Sikhernas turbaner? De symboliserar ju också ett form av avståndstagande på sitt sätt.