torsdag 4 februari 2010

Ingen förmögenhet?

10000kr är ingen förmögenhet, det är en livsnödvändighet! Att folk orkar leva hand i mun varje månad förstår jag inte. Vad gör ni när bilen går sönder? Kylskåpet rasar? Man upptäcker en vattenskada? Tar ett SMS-lån? Hur kan man betala mer när man tidigare inte kunde spara? Att inga politiker ser denna katastrof trycker jag är skrämmande.

http://www.svd.se/opinion/ledarsidan/fortfarande-fattigsverige_4207209.svd

4 kommentarer:

Mannan sa...

Du har helt rätt. Läs gärna min blogg.
http://resurspank.blogspot.com

Anonym sa...

Vad vi gör? Jo, vi gräver ner oss ytterligare en bit i det skuldträsk vi, "tack" vare svensk lagstiftning, aldrig kommer att komma ur.

Anonym sa...

har just fått mitt pensionsbesked, det blir 7819 kr före skatt per månad - det ska räcka till samtliga utgifter - att jag också har en dotter som läser vid universitet hemma gör inte saken lättare, vad eller vem skall man rösta på? Trodde ju i min enfald att det skulle ha lönat sig något att ha arbetat och tagit hand om sina två barn. Naturligtvis har vi som får dessa pensioner inte ha haft någon vidare lön, men å andra sidan är vi äldre uppfostrade att spara först och köpa sedan - kanske något man borde åter lära sina barn?

Åke sa...

Det är verkligen ofattbart att pensionen är lika låg för den som arbetat och slitit som för den som precis kommit hit eller aldrig jobbat....