måndag 1 februari 2010

Att vänta på paket

De som känner mig vet att jag har tålamod ungefär som en femåring ibland. Framförallt när det vankas presenter och jag gissar att min födelsedag sätter deras tålamod på rejält prov. Framförallt om jag sovit med någon och studsar upp i sängen vid 7 (en lördag) hoppar och ropar "IDAG ÄR MIN DAG!". Med tanke på att jag aldrig ställer till kalas så kan man tro att jag inte bryr mig så värst, men det gör jag. Men jag är ungefär lika otålig när jag köpt något på nätet.

Hur som helst, det är inte det det här ska handla om utan det ska handla om värdelösa paketspårningstjänster. Jag har köpt en cykel via Canyon som levererades av UPS den här gången. Förra gången fick jag hämta den på Posten vilket passade mig utmärkt, jag bor nära Posten och den är öppen när jag går förbi. UPS däremot kör ut när de vill vilket sällan är när jag kan. Deras spårningstjänst är dessutom lite slumpad. Jag kollar kl 19, inga nyheter cykeln verkar vara i Tyskland. Kollar dagen efter vid 07:30 samtidigt som jag äter frukost. Då visar det sig att cykeln kom till Bromma igår vid 16.. 3h fördröjning? Sen visade det sig lite svårt att synka UPS och mig men det är en annan historia. UPS hade ingen information om att de var "out for delivery" hade jag vetat det hade jag gått hem tidigt, istället fick jag ett klagomål om att de saknade portkod.

Men priset tar nog ändå DPD, där verkar det släpa över 12h, i fredags kom mitt paket till Malmö, imorse dyker det upp i Segeltorp. Antingen kördes det dit på Söndag natt eller så kördes det upp i fredags? Av informationen verkar nästan söndag mer troligt. Om man nu ska ha paketspårning varför har man då så stor släpning och varför finns det så lite information?

Jag vill ju helst veta exakt var på motorvägen mitt paket är..

Inga kommentarer: