måndag 1 februari 2010

Konsensus-Sverige i fullt slag?

Kan Ms problem att forma sin egen politik bero på hur konsensus-Sverige fungerar?
Det finns bara en lösning, bara en modell, ifrågasätter man den är man rasist, könsrasist, klassförädare? Förr var det klassordning, idag är det könsmaktsordningen som tydligen är det allenarådande. Jag spenderade min lördagskväll med att prata om hur det för män och kvinnor med en bekant och om hur vi faktiskt är olika. Visst vi har olika perspektiv och jag kanske har fel i min tro om att det inte alltid är så lätt att vara kille. Tyvärr finns det ju få av oss så upplevt att både vara kille och tjej. Men för att återgå till frågan, problemet är det Svenska psyket. Jag minns vilket ramaskri det blev när Alf Svensson inte ville kalla sig feminist. Ett problem, en modell, en lösning, allt som ofta någon form av socialism. Tyvärr. Var är det riktiga alternativet i Sverige?


http://www.svd.se/opinion/ledarsidan/mammorna-saknar-en-modern-hoger_4183933.svd

1 kommentar:

Lövet sa...

In bra iakttagelse: Svensk politisk-medial debatt i ett nötskal. Allt skall på alla vis reduceras till "Vi mot dom", "Med eller Emot", "Svart mot Vit(t)" "Man mot Kvinna".

Egentligen är detta den "politiska korrektheten" definierad. Det är inte innehållet/idéologin som utgör basen för om något blir politiskt korrekt utan det faktum att det strömlinjeformats, likriktats och fördummats till sagda nyanslöshet.