onsdag 24 februari 2010

Arbetsgivarens rätt då?

Jag förstår att Elvira ville gå en kurs, men är det verkligen vettigt för en arbetsgivare att skicka sina anställda på kurser när de kommer försvinna inom kort? Väldigt många byter ju även jobb i samband med barnledigheten. Varför kunde hon inte gå kursen när hon kommit tillbaka från mammaledigheten? Ofta är ju kursen bara en start, sen måste man praktisera kunskaperna för att bli riktigt bra, men det kanske är annorlunda inom frisöryrket, vad vet jag. Men jag känner ju lite att hon nog kan tänkas ha glömt ett eller annat när hon är borta i ett år. Det finns diskriminering, men jag har väldigt svårt att se att det här är ens är det, istället tycker jag att företagen faktiskt ska få hushålla med sina resurser och använda de på ett vettigt sätt istället för att skicka folk på kurser som sen ändå inte kommer kunna arbeta med det de lärt sig. Noll eller låg ROI för företaget brukar göra företag väldigt negativa till att investera.

http://www.svd.se/naringsliv/nyheter/hon-vagade-anmala_4321145.svd

4 kommentarer:

Anonym sa...

Det här hade aldrig kunnat hända en manlig frisör som snart skulle ha varit föräldraledig. Det är det som är problemet. Hon skriver ju även att hon hade tänkt vara föräldraledig ett kort tag men nu blev det längre pga dessa omständigheter. Män får kosta men kvinnor ska bara dra in pengar.

Anonym sa...

hahahaha hon är ju cepe hade jag vart arbetsgivare där så hade jag börjat klocka in henne ge henne sämre löneutveckling mm mm mm mm

men.. sa...

Håller med tidigare kommentar. Du glömmer att att hon diskrimineras pga av sitt kön. Vilket bevisades i samband med att hon fick skadestånd och upprättelse. Det påvisar ju själva företagets inställning till det egna agerandet. Dessutom fördummas man inte automatiskt bara för att man är föräldraledig, vilket häpnadsväckande många tycks tro är vetenskapligt bevisat...

Anonym sa...

Jag hade erbjudit henne att gå utbildningen då hon var tillbaka på mer än 75%.
Dels för att hon skall få en så aktuell utb som möjligt och ha möjlighet att snabbt omsätta de nya kunskaperna i produktion.
Dessutom är det inte helt ovanligt att föräldralediga byter karriär eller blir borta under längre tid än planerat och återgår endast i deltid under långa perioder varför jag i sådana fall rekommenderar att utbilda de som jobbar heltid.
Hennes arbetsgivare måste ha slarvat med motiveringen om de blev tvungna att förlika...

TRBNGR