söndag 31 januari 2010

Modeblogg?

Lite inspirerad av att Elin kör modeblogg så tänkte jag passa på också. Vi får se om jag återkommer med sågningar av kläder. Risken finns.

Jag är ju inte bara intresserad av politik utan även av kläder och då framförallt skjortor. Därför tänkte jag ta och kommentera årets kollektioner från de tre stora svenska märkena, Stenströms, Eton och the Shirt Factory. En stark trend som började på allvar redan förra året är knappar i brytande färger samt tyg i manschetten och kragen som gärna bryter av med fortfarande matchar. Blå skjorta med röda detaljer t.ex.

Först ut Eton, de satsar på flera kollektioner med en uppdatering varje månad. Jag tycker ju personligen att de missat fullständigt. Deras januarikollektion är urful rakt igenom, februarikollektionen är likaså hemsk. Stora blommiga mönster? Orange? Ich think not så att säga. I mars kommer det ett par med detaljer i blommigt. Blommiga detaljer? What the fuck? Ett par av dessa verkar redan vara ute i butik och jag kan lungt säga att de inte är bättre i verkligheten och att jag inte kommer köpa en enda till Eton i år. Lite trist, för de brukar ha bra kvalite. Det skulle vara en klassiskt vit eller blå skjorta, men de övriga? Nej inte så länge jag inte blivit blind.

The Shirt Factory, verkar ha fått fnatt de med, alltså, om det finns något jag AVSKYR på skjortor så är det blaffiga loggor. Det är t.o.m. värre än button down och bröstfickor. Tyvärr verkar TSF satsa på det tillsammans med en del för mig helt obegripliga mönster. Tyvärr verkar de ha slutat mer och mer med cut away- och spread away-kragar och satsar på en mer klassisk skärning som jag inte tycker är lika snyggt. De satsar åtminstone på färger som inte får mig att må illa och där de har effekttyger så är det snyggt gjort. Tyvärr brukar de ha sämre tyg än Eton i en del modeller så jag vet inte riktigt om det blir någon. Men man ska aldrig säga aldrig.

Stenströms då, här tycker jag de lyckats. Jag är inte helt förtjust i den röda med blå detaljer, men den blå med röda detaljer är jag väldigt sugen på. Detta trots att jag redan har en som är väldigt lik. De hade en liknande modell förra året men i fel passform. I övrigt verkar de ha satsat väldigt safe. De brukar dessutom ha väldigt bra tyger och är man bara tillräckligt smal för deras slim fit så är skjortorna riktigt trevliga. Jag tycker alla deras andra modeller sitter trist och plufsigt men det kanske säger mer om min smak.

Eton
The Shirt Factory
Stenströms

2 kommentarer:

Sebastian Stjern sa...

Hej Magnus,

Om du tröttnat på vad t.ex. Eton och TSF erbjuder kan du alltid testa att designa din egen skjorta. Jag har ett företag som heter The Fair Tailor, som tillverkar skjortor i egyptisk bomull under schyssta förhållanden. Kolla själv på http://www.thefairtailor.com

Sebastian

Magnus sa...

Sebastian, tack jag ska kolla. Det enda jobbiga är att jag har lite svårt att prova innan man köper men jag ska nog göra ett försök om ni har några vettiga tyger.