onsdag 24 december 2008

Sympatikravall i Tensta?

Är det bara jullovskravaller med uttråkade skolbarn eller är det i sympati med Rosengård man agerar?
Det är ju inte första gången det är bråk, bränder och stenkastning i just Tensta. Vad är problemet med dessa orter? Utanförskap? För svag polis? Kultur?

Tänker AFA och åka dit efter Kalle och kasta sten?

http://www.svd.se/stockholm/nyheter/artikel_2242939.svd

5 kommentarer:

Anonym sa...

Hej,
som boende i Tensta kan jag saega att det nog mest handlar om barn i aaldern 12-14. Det aer inte foersta gaang det haender grejer under just julloven, och det aer inte heller kravaller det handlar om. Det aer delvis stadsdelens utformnign som underlaettar problemen: Tensta aer byggd paa tvaa olika nivaer - en foer de gaende och en foer trafiken - och det finns maanga gaangbroar som 'laempar' sig bra till stenkastning. Och det aer precis vad som haender nu (liksom under tidigare aar). Sedan aer probolemet att foeraldrarna inte riktigt vet vad deras barn haaller paa med och kan i maanga fall inte heller kommunicera om det med t ex myndigheter pga spraakproblem. Det som behoevs aer helt enkelt fler vuxna som gaar paa kvaellen. Ungdomarna har en viss respekt foer de vuxna i Tensta aer mitt intryck.

Mike sa...

Nej nu blir det lungt ett tag..

Man har redan visat sin stance,,,

Bara och vänta på valet och resultat.

får se vilka steg regerignen väljer att ta.

Detta vara bara en varningsignal

Anonym sa...

Låt hela jävla Tensta brinna ner!

B-O Gavne, Vasteras sa...

GLÖM INTE!
Att detta, nu i Tensta, i förra veckan i Malmö, annars i t.ex. Trollhättan, handlar om politiska (lokal-)samhällen -alltså kommuner- där de styrande (lokal-) politikerna benämner samhället för ”stad”. Stockholms, Malmö ”stad”.
-Till vad vi svenska folk har kommit överens om, lagskrivit, att våra
–ALLA- kommuner skall benämnas just ”kommun”.
Att vi svenska folk vill ytterligt hävda demokratin, att alla våra kommuner och dess invånare, är lika värda.
Där alltså dessa politikerna i Stockholm, Malmö, och t.ex. i Trollhättan, vill hävda att de, är nått finare människor, fina stadsboende; än andra, landsbygdsboende individer. Som man ju inte kan benämna landsbygd för ”stad”.

-Alltså visst finns Stockholm, Malmö –och t.ex. Trollhättan- ”stad”, med sina gator, trottoarer, höga hus och trångt. Där benämningen ”kommun” avser samhällsgemenskapen av invånarna i kommunområdet.
Och också, att jag absolut inte hävdar att denna så kallade kommunreformen från runt 1969, är det bästa för all framtid. Till på köpet ser jag flera själ för att, den kanske idag bör revideras, något. Att vi svenska folk diskuterar saken och röstar. –Men inte att den skall revideras med våld och terror, som nu några sysslar med.

Hon heter särskilt i Stockholm Irene Svenonius. Kommundirektörn´ för Stockholms kommun. Som hänvisar till att benämningen ”stad”, är en oerhört gammal benämningen. –Att hon alltså struntar i, sätter sin stövelklack på, att vi svenska folk, naturligtvis hela tiden utvecklar vår tillvaro. Att vi har gått ifrån en feodal tillvaro till mer och mer demokrati. ..å så har hon SvD-journalisten Lars Ryding som skyddar henne, med att tillåta att …några SvD-journalister också benämner Stockholms kommun för Stockholms ”stad”.
-Tacka då för att det kan bli upplopp i Tensta. Tidigare i Rosengård. Kriminalitet som ju kriminalitet!

A.P.SE sa...

Jag kan höra PK debattörerna från TV soffornas morgonprogram: "Nej, det är inte invandrarbarn som ställer till det i Rosengård och Tensta. Det är folk utifrån. Yrkesdemonstranter."
Vän av ordning frågar sig då
vilka det är alla andra kvällar som kastar sten, bränner bilar, soprum, hindrar polis, brandkår etc?