onsdag 3 december 2008

Jag vill ha bostad!

Nätverket jag vill ha bostad.nu har fått en ny chef, Elsa Reimerson 26.

Nätverket som, de gånger jag har hört vad de säger oftast framför åsikten, "jag vill ha bostad, i innerstan, förstahandskontrakt och billigt ska det vara!".

Elsa, jag har några tips åt dig som ny på jobbet.
  • Se till att det byggs, tyvärr verkar det inte gå att bygga särskilt billigt i Sverige med alla skatter, antingen får du leva med dyra nybyggen eller så får du attackera skatterna
  • Påpeka att det faktiskt finns bostäder utanför innerstan
  • Attackera hyresregleringarna, propagera för marknadshyror så kommer du och dina vänner få förstahandskontrakt
Av nån anledning tror jag inte jag kommer få se ett enda av mina förslag bli uppfyllda, däremot tror jag på det gamla vanliga "vi ska bo i innerstan och billigt ska det vara".

http://www.metro.se/se/article/2008/12/02/19/1341-45/index.xml

2 kommentarer:

Elsa Reimerson sa...

Hej,

Jagvillhabostad.nu jobbar stenhårt för att öka byggandet. Vi tycker inte alls att alla måste bo i innerstan - tvärtom, lägenheter i förorten är jättebra för unga! Problemet är att det är bostadsbrist nästan överallt. Det är svårt att få en lägga i förorten också, och unga står sig dåligt i konkurrensen med andra grupper eftersom de i större utsträckning har lägre inkomster, osäkrare anställningsvillkor, mindre besparingar och få eller inga referenser från tidigare boenden.

Det går finfint att bygga mer kostnadseffektivt och att rikta nyproduktion till unga. Spana in våra byggprojekt i Huddinge (inflytt för ett år sen med Stockholms läns lägsta nyproduktionshyra) och Råcksta (beräknad byggstart om ett år ungefär)!

Att införa marknadshyror tror vi skulle leda till högre hyror rakt över, något som inte alls gynnar unga.

Kul att du följer vårt arbete! Som medlem i nätverket kan du också påverka vad vi jobbar för - det är enkelt, bara att skriva in dig på hemsidan (www.jagvillhabostad.nu).

Mvh
Elsa

Anonym sa...

De är för roliga. Se mitt eget inlägg om jagvillhabostad.nu här: http://klotband.wordpress.com/2008/12/14/lobbyister-for-planekonomi-du-stodjer-dem/