söndag 1 juni 2008

Män är värdelösa!

Så får man återigen läsa denna PK-dynga om hur usla män är, hur män alltid bara latar sig och glider på patriarkatet. Män som inte kan något, gör något, förstår något är helt enkelt är usla för att de är just män.

Om det hade varit motsatt, kvinnor som grupp som fick lägre betyg än män ja då hade det skrivit spaltmeter med snyft om hur utsatta dessa stackars kvinnor är och hur orättvist det är att männen i snitt får högre betyg. Var är utredningarna som ska hjälpa killarna att få lika höga betyg som tjejer? Men nu när det är kvinnor som är en gynnad grupp, då är män lata. Då är det vårt eget fel, men om kvinnor är drabbade då är det också vårt fel. Hur ska ni ha det? Vi styr och ställer i samhället, samtidigt som vi bara är lata och mest dricker vin i olivlunden?

Jag känner verkligen inte igen mig i det här, att männen skulle vara mindre framåtsträvande och latare än kvinnor. Sett till min bekanskapskrets är det jämlikt fördelat. Men det är kanske min umgängeskrets det är fel på? Dvs universitetsutbildade män och kvinnor. Kvinnorna verkare oftare ta det lite säkrare kortet medans männen oftare kliver på något osäkrare och ser vad som händer. Men det kanske är ett utslag för lathet det med?

Hur ska ni trams-feminister ha det? Är vi alla lika, eller finns det olikheter? Ska alla orättvisor bekämpas, även när män är den förfördelade gruppen?

http://www.expressen.se/ledare/forssberg/1.1182469/johannes-forssberg-driftiga-kvinnor-och-lata-man

Inga kommentarer: