måndag 16 juni 2008

Ett slag i luften

En civilkuragelag skulle vara som ett slag i luften, någon som bröstar upp sig när den inte gäller.
Problemet idag är inte, att du blir straffade för att du inte hjälpte till utan att du behöver. Du skall alltså riskera både straff och skador. Dessutom är det få som klarar av att hantera våldsamma situationer.

Menar Peter Althin på allvar att man alltså ska kliva in i en pågående misshandel och tror han då att "nej grabbar nu slutar ni med det där" inte kommer mötas av en rak höger? När du sen svarar upp med samma mynt så döms du senare för misshandel. Hur kul är det? Antigen så döms jag för undlåtande att ingripa, misshandlas eller döms för misshandel. Det känns ju verkligen som lyckat.

Problemet här är tvåfaldigt vi vanliga människor kan inte och klarar inte av att hantera en våldsam situation som lätt kan eskalera till ännu mer våld riktat mot oss själva. Men själva problemkärnan är att polisen helt kapitulerat och hellre genomför nykterhetskontroller kl 12 en torsdag än finns på nattetid helger då våldet faktiskt förekommer.

Att en överarbetat polis och åklagarmyndighet sen ska ödsla tid på något sånt här känns ju otroligt kontraproduktivt. Nej, lägg tiden på att sätta dit skurkarna och stoppa våldet istället.


http://www.aftonbladet.se/debatt/article2680114.ab

1 kommentar:

Adkiller sa...

Jag gjorde en anmälan till socialen om att ett barn blev förföljt av andra barn och uppgav mitt namn i anmälan.
Modern ringde och tackade mig för detta och berättade att hon bett sonen peka ut de värsta plågoandarna och därefter gått dit och talat med föräldrarna. Och det hade gett resultat.
För mig blev resultatet att vi blev utsatta för påringningar, stenkastning, fyrvekeripjäser samt äggkastning.
Var därför beredd andra dagen när de kom och kastade ägg. Fick tag på en och ringde polisen.
Nu visar det sig att han jag fick tag på blev så rädd att han kissade på sig och vill ha 10.000:- i skadestånd för kränkning och påstår även att jag hotade honom.
Åklagaren/Polisen vill inte ha reda på vad som hände innan precis som i Rödeby.