onsdag 18 juni 2008

FRA-lagen blir en pyrrhusseger

Det är så lätt att införa ett övervakningssystem. Se bara på våra vägkameror. Idag används de för att kontrollera fartsyndare, imorgon för att hålla koll på vem som åker var och när. Att införa ett system där en myndighet kommer övervaka all kommunikation inom landet är vansinne. Ni kanske instiftar det idag men goda avsikter. Men hur kommer det användas imorgon? Vem ska övervaka den som övervakar?

Att man sen kastar in hysteriordet terrorism i debatten för att försöka rättfärdiga denna våldtäkt på samhället gör mig illamående. Kan de peka på något enda angrepp som hade kunnat hindras om denna signalspaning fanns?

Nej, i ett samhälle där staten avlyssnar sina medborgare för att kanske eventuellt hindra ett angrepp vill inte jag bo. Det är inte värt priset och det kommer innebära att terroristerna vinner. Vi ger upp får frihet i kampen mot de som vill krossa den. Snacka om Pyrrhusseger.


Så Frederic och ni andra, rösta nej. Ta konsekvensen, men ni kommer åtminstone kunna sova gott om natten.

http://www.aftonbladet.se/ledare/article2692242.ab
http://www.svd.se/opinion/ledarsidan/artikel_1377591.svd
http://www.svd.se/opinion/ledarsidan/artikel_1378165.svd

1 kommentar:

Johan sa...

Som en fotnot kan jag säga att bilar, speciellt hyrbilar, utrustas med teknik som registrerar vart man kör och hur man kör för att försäkringsbolag och andra intressenter skall kunna lägga skulden för olyckor på bilförarna.

Men det är vansinnigt att tro att sossarna röstar nej för att dom inte vill ge FRA utökade befogenheter. Vid ett regeringsskifte kommer en proposition av dom som nu står på barrikaderna för att plocka enkla politiska poäng.