måndag 5 maj 2008

Skandal, fattiga får inte köra Porsche!

Mats,

Jag är ledsen att du tydligen inte klarat av att öppna ögonen för hur svensk bostadsmarknad ser ut på riktigt. Hyresrätterna som du tror är tillgängliga för obemedlade och unga är sällan det. Idag är Östberga ett halvintressant område, som du säger 10 minuter från City. När det blir populärt så kommer kötiden för att få en hyresrätt åka upp genom taket och så kommer kidsen ändå inte få hyra lyorna (det är svårt att ha stått 36 år i kö när man är 22, har jag hört).

Att avgifterna på bostadsrätterna kommer gå upp när dessa renoveras är väl inte heller någon nyhet? Menar du att avgifterna inte skulle höjas om de var bostadsrätter? Vad vill du ha egentligen? Sunkiga och nedgångna hyresrätter som ingen vill bo i, men ett fåtal tvingas för att de inte har ett alternativ? Eller en marknad där man faktiskt kan välja friare?

Jag kommer nog aldrig i mitt liv kunna köpa en ny Porsche 911, så är det, jag kommer nog heller aldrig kunna köpa en paradvåning på Strandvägen. Men inte är jag speciellt olycklig för det? Det finns däremot en hel del människor som kan det, innebär det att det är orättvist? Nej inte direkt, det innebär bara att vi har olika förutsättningar. Jag kan helt enkelt välja att köpa en Peugot istället.

Stockholm är redan ett rikemansgetto, det fåtal som sitter och håller på en billig hyresrätt är ändå oftast välbetalda, lägenheterna är istället köpta för svarta pengar. Vi andra köpte en bostadsrätt (nej, jag är inte rik). Hyresrätten är stendöd som boendeform om man inte släpper hyrorna fria.

http://www.aftonbladet.se/ledare/ledarkronika/matsengstrom/article2398624.ab

3 kommentarer:

Anonym sa...

Jävla retard
Du argumenterar som om du fått en timbroblogg uppkörd i arslet...

Anonym sa...

Jävla retard
Du argumenterar som om du fått en timbroblogg uppkörd i arslet...

Magnus åsikt sa...

Tack!

Jag förstår att det där ska vara ett påhopp och att jag nu ska känna mig förolämpad. Tyvärr gör jag inte riktigt det.