lördag 17 maj 2008

Kunskapsförakt

Inom S finns tydligen ett förakt för akademiker påstår Lotta Gröning. Jag är inte det minsta förvånad. Att deras skickligaste politiker sen varit just akademiker förvånar inte heller.

Att den stora grå massan är obildade arbetare som valde att inte plugga vidare "för det var ju så jobbigt" och sen ägnar sitt liv åt att gnälla på "priviligerade akademiker" skapar sådana tongångar i S är inte det minsta förvånande. Att ett antal framåtsträvande och drivna människor lyckas göra karriär inom partiet är däremot inte förvånande alls. Det är just sådana människor som ofta skaffar sig en utbildning och inte nöjer sig med att driva vidare. De vill någonstans och ser till att komma dit. De tar sig igenom massorna och lyckas spela på deras kunskapsförakt.

S kunskapsförakt lyser framförallt tydligt igenom i skolan, helst ska man inte ha prov och betyg är tvivelaktigt. Du klarade inte högstadiet, men om du börjar på gymnasiet löser det sig säkert. Då är det åtminstone någon annans problem. Detta tänkt genomsyrar hela S rörelse.

http://www.aftonbladet.se/debatt/lottagroning/article2486208.ab

Inga kommentarer: