lördag 30 augusti 2008

Bota inte vattkoppor med täckstift!

Vad händer om vi tvingar männen att vara hemma med sina barn?

Vi kan ju börja med att titta på vem det är som inte är hemma? Jo det är ofta mannen om han tjänar mer än hon gör. Han kan alltså inte vara hemma med sitt barn eftersom man inte har råd. Inte för att han nödvändigtvis vill. Vilka är det som är mest hemma med sina barn? Välbetalda män, med högavlönade fruar. Vad blir alternativet då om man inte har råd? Dagis.

Jag kan ta ett exempel ur verkligheten, en av mina bättre vänner P och hans tjej F har en dotter. Eftersom P är student kan han inte ta ut en dag pappaledighet, inte för att han inte vill utan för att om han gör det kan de inte betala sin hyra och äta mat, då får de välja. Jag är helt övertygad om att han verkligen vill vara hemma med sin dotter, men han har helt enkelt inte råd. Om han nu hade "fått" 5 månader, ja då hade dottern fått gå på dagis.

Problemet här är att staten tar över hälften av människors inkomster. Man har helt enkelt inte råd att inte arbeta heltid. Gång på gång ser man att svenskarna inte har något sparande, att de inte klarar av att diskmaskinen går sönder. Man lever dag för dag dagen pengarna är slut den sista varje månad. Man kan inte bygga ett kapital att leva av under en period av sitt liv. Det är en så stor ofrihet att svenska män inte har råd att vara lediga med sina barn. Att de inte är det är symptomet, skatterna är sjukdomen. Inte botar ni vattkoppor med täckstift? Nej, pencillin är lösning där, kopporna är bara det som råkar synas.

http://www.svd.se/nyheter/inrikes/artikel_1638837.svd

1 kommentar:

Gubben sa...

...klåfingrigt! Låt föräldrarna helt bestämma själva hur ledigheten ska fördelas eller inte.