onsdag 20 augusti 2008

Okunskap om förintelesen?

Gulag var inget utrotningsläger för judar, det var bara ett läger för icke-korrekttroende kommunister i Sovjet. Forum för levande historia förnekar sig inte (även om de nu har seminariekvällar om det för lärare). Inte hittar man något om frågorna på hemsidan heller, man hittar inte ens en pressrelease. Var frågorna ledande? Vad ville forumet ha för svar? Hellst ville man väl ha ett sådant resultat så man kan säga "nej vi hinner inte undersöka kommunismens brott, vi måste informera om judeutrotningen istället".http://www.svd.se/nyheter/inrikes/artikel_1587657.svd

2 kommentarer:

Magnus Ericsson sa...

Undersökningen finns nu på levandehistoria.se:

http://www.levandehistoria.se/node/2005

Anonym sa...

Kan någon förklara för mig varför det jämt är sådant fokus på förintelsen? Det finns massa andra länder där ännu värre folkmord skett. Varför pumpar Hollywood jämt och ständigt ut filmer om förintelsen? Jag säger inte att det är dåligt, men något är lite konstigt? Varför visas alltid ett program på TV4 om förintelsen när Israel är i blåsväder? Varför tar "Levande historia" alltid upp judar och förintelsen? Borde de ta upp annat också?

Enligt internationell lag har ett land rätt att försvara sig mot en ockupationsmakt. Varför står det alltid i all västerländsk media:

Palestina - terror, attack, provokation
Israel - motattack, vedergällning, försvar

När det egentligen är tvärtom? Det är Palestina som försvarar sig mot en illegal ockupation, som det finns flera FN resolutioner som beordrar Israel att sluta ockupera 95% av Palestina. Varför står det aldrig: "Palestina försvarade sig emot ockupanterna"? Har ni läst följande länk?
http://en.wikipedia.org/wiki/Aipac
Som visar med hårda fakta att Israel styr USAs mellanöstern politik.

Kan någon svara på dessa frågor? Kanske har boken "Förintelseindustrin" alla svaren på frågorna.