torsdag 20 mars 2008

Prisa gudarna skatteåterbäringen är här!

Nåja, inte riktigt. Det är tydligen så att om kommunen tar in för mycket pengar så får de inte ge tillbaka dessa till sina invånare.

http://blogg.svd.se/ledarbloggen?ID=6574

Sjuk tycker jag. Men jag förstår inte riktigt hur man först säger att det går 1,3Mdkr plus och sen bara 47 Mkr (http://www.svd.se/stockholm/nyheter/artikel_998811.svd). Något som jag inte heller förstår är hur man beskriver 47Mkr plus som ett sämre resultat än 800Mkr plus. För mig bör en stat eller kommun INTE drivas som ett bolag. Förvisso bör man under en högkonjunktur gå med ett visst positivt resultat så man kan balansera ut resultatet under en lågkonjunktur men målet måste väl ändå vara att gå +- 0 över en cykel? Men som vanligt nämns inte hur mycket kommunen omsatte vilket gör siffrorna i princip värdelösa. Men på www.stockholm.se kan man läsa att man omsatte i runda slängar 30Mdkr och då är väl 47Mkr nästan felräkningspengar (0,16%).



Idag kan man även läsa att ett statligt bolag skall betala till skadestånd till ett annat statligt bolag. Känns inte det som lite onödigt? Hade det inte varit enklare med en friare marknad med mindre korruption? (Och nu kommer någon snart påpeka oljekartell för mig har jag på känn)

http://www.svd.se/opinion/ledarsidan/artikel_1000757.svd

Inga kommentarer: