lördag 11 oktober 2008

Ska LO eller S styra?

Anta att S, Mp och V får ihop över 50% av rösterna i nästa val, anta även att S och Mp själva får ihop mer än 50% och kan bilda en koalitionsregering. Ska man då ändå bjuda in V för att LO vill det? LO vars medlemmar röstar som folk gör i största allmänhet, men vars ledning tycks sympatisera långt ute på vänsterkanten. 

Vem är det egentligen som styr skutan? Mona verkar ju uppenbarligen inte göra det, Expressen föreslog att hon inte skulle tala om dörrar utan om pärldraperier istället när det gällde att stänga dessa för vänstern. Kommer det låta såhär? Mona gör ett utspel om t.ex. skatter, LO höjer sin stämma och lilla Mona tiger som en fin liten flicka och gör som pappa säger? 

I övrigt är det bra att Mona kräver att V ska gå med på krav som sunda statsfinanser, överskott i budgeten och budgettak. Om V går med på dessa rimliga och verklighetsförankrade krav så förstår jag att hon sträcker ut handen. Problemet är att det tror inte jag V är intresserade av. De vill hellre drömma om en politik där man inte behöver bry sig om siffrorna så noga. 


Inga kommentarer: