lördag 18 oktober 2008

Är män som grupp dummare?

Fler kvinnor än män söker till högskolan, kvinnor har högre betyg. Därför gynnas en del män och man söker en jämn könsfördelning. Om detta kan man ha åsikter, jag tycker principen är fel. Men om man bara har en plats och två sökande måste man välja på något sätt. Jag vet dock inte om kön är en bra princip.

Men, vad jag verkligen saknar debatt om är "varför har kvinnor som grupp högre betyg?". Ingen tar upp denna könsojämnhet där männen som grupp presterar sämre, det är även så att färre män tar examen från högskolorna. Är män som grupp dummare?

http://www.svd.se/opinion/ledarsidan/artikel_1905633.svd
http://www.hsv.se/download/18.6923699711a25cb275a8000278/0820R.pdf

2 kommentarer:

Anonym sa...

Män är nog inte dummare.
De pluggar mindre för att de inte behöver det som ett medel för att få jobb och lön i lika hög utsräckning som kvinnor behöver det.
De grejar det på annat sätt.
Hanna Da

Anonym sa...

"De pluggar mindre för att de inte behöver det som ett medel för att få jobb och lön i lika hög utsräckning som kvinnor behöver det."

Vilket struntprat. Återigen dessa konspirationer om att det skulle gå att manipulera sig fram i arbetslivet utan några meriter. Bara plocka fram kuken på intervjun så är saken biff. Att sådana idiotiska idéer har sådan spridning är rent pinsamt.