onsdag 25 februari 2009

Recension: Asus eee pc 1000he

Jag har kommit över sprillans eee 1000he. I somras insåg jag hur smidigt det vore om jag hade en riktigt liten laptop med mig när jag reser privat. Det är ofta lätt att få tag i internet om man bara har en dator. Men jag vill inte släpa min jobblaptop när jag reser privat och min egna laptop är för stor och tung. En dator under 12" och vikt under 2kg vore smidigt. Jag testade 900-serien men tyckte tangenterna var lite för små men vikten och storleken var suverän. Så kom Acer med en 10"-modell där jag inte gillande musplattan. Under hösten kom det inga modeller som riktigt föll mig i smaken och behovet hade dessutom minskat något.

Så såg jag 1000HE, lovandes runt 8h battertid (klisterlappen på den säger 9.5h), nytt bättre tangentbord. Det är bara att slå till när jag hittade den i en butik.

Är jag nöjd? Ja absolut, trackpaden har faktiskt hängt sig en gång annars är den klockren. Att scrolla med trackpadden är suveränt (dvs som det är på macbook). Visst den är lite större än en 9"-maskin men fortfarande tillräckligt liten för min smak. Hitills har jag inte hittat nån direkt brist, det skulle kanske vara att min inte har svenskt tangentbord och att den har två partitioner.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Var köpte du den och för hur mycket?

Magnus sa...

I en butik i Kalifornien, gick på 400USD.