fredag 26 mars 2010

Ni har bara er själva att skylla

Jaha, nu är smååkarna sura för att de separeras till en specialkö och känner sig förfördelade. Är det så konstigt att ni har en specialkö? När man får läsa om blåskörningar där de tar 2700 för en resa in till Stockholm? Jag åker inget annat än Taxi Stockholm, jag väntar hellre på en bil än hoppar in i nån Taxi i Stockholm vid vattnet eller vad småbolagen kan heta. Hade ni inte haft överdrivna priser och blåst turister hade det här inte behövts. Leta bland era kollegor istället för att attackera den som bara försöker skydda slutkunderna. F.ö. kan jag avslöja att det inte var några problem att parkera imorse på Arlanda.

http://www.svd.se/nyheter/inrikes/taxiforare-blockerade-arlanda_4477477.svd

9 kommentarer:

Andreas sa...

Men dom säger ju själva att de är för ett pristak, ta reda på information innan du vädrar dina åsikter, tack.

Magnus sa...

Andreas, jasså? Det får du gärna länka om. För jag kan då inte se en rad om det i artikeln. Det blir lite svårt att läsa på om det inte finns något att läsa.

F.ö. tror jag inte att de oseriösa smååkarna kommer bry sig om ett eventuellt pristak. Men visst finns det seriösa smååkare också och det är trist att de hamnar i kläm. Men då anser jag att våra turister är mer skyddsvärda än enskilda näringsidkare. Men det är ju min åsikt och vad jag tycker.

Magnus sa...

Se där, efter lite google hittade jag kommentaren om det på SACs hemsida. Min kritik kvarstår, det finns inget som hindrar SAcs medlemmar att ensidigt införa ett pristak och visa sig värdiga.

https://www.sac.se/Aktuellt/Nyheter/Taxiprotester-i-Stockholm

Anonym sa...

Typiskt vänstersvin att vara med i SAC , blåsa vanliga svenssons å turister å att samtidigt leva på bidrag.Åker aldrig med dessa pack när jag höll på att få betala 1000 kr från brommaplan till arlanda. lyckades få ner priset till 600 men det var svarta pengar i stället

Anonym sa...

Uselt av polisen att inte ta i med hårdhanskarna när några få åkare.
Tar sig friheter utöver det vanliga.Enkel lösning dra in taxi-
leggen förbjud dem att köra taxi.
Polisanmäl dem och självklart åtala.

Andreas sa...

Lärdomen av detta torde väl vara att det är väldigt vanskligt att bygga sin uppfattning om saker och ting efter vad en morgontidning väljer att rapportera. Jag blir i alla fall inte klok på världen genom att läsa dn.

Din invändning är intressant, men hur ska kunder veta vilka taxichaufförer som är medlemmar i SAC exempelvis? Men det kanske är något att spåna på.

Anonym: Ja visst är det självklart att vänstermänniskor har ett större intresse att vara med i SAC än exempelvis folkpartister, eftersom det är en medlemsstyrd ickebyråkratisk fackförening där varje individ själv har möjlighet att påverka sin egen arbetssituation. Sådant som tenderas av mskor med hjärtat till vänster. Ditt bidragstjafs är bara löjligt, människorna kämpar ju för att behålla sina jobb! Men så verkar du inte ha alla koppar i skåpet heller...

Andreas sa...

*tenderas att värderas av mskor med hjärtat till vänster.

Anonym sa...

Tycker det intressanta är att Syndikalisterna förespråkar en fri marknad med lika konkurrens för alla. Går inte det emot deras filosofi? Dessa friåkare hade inte funnits om inte avregleringen ägt rum. Betyder det att syndikalisterna är för avreglering av marknader?

Magnus sa...

Oj, vad med kommentarer det blev när man inte tittade.

Andreas, ja min lösning på just det problemet har blivit att bara åka med Taxi Stockholm, det finns även en sammanslutning över hela landet som heter Svea Taxi (där bla taxi stockholm ingår). Finns den loggan på sidan kan jag tänka mig att åka.