onsdag 4 mars 2009

Det är inte fel om ingen kommer på mig

Jan Emanuel Johansson har återigen fastnat med fingrarna i syltburken. Förra gången var det hans ungdomsverksamhet, den här gången andrahandsuthyrningar.

Än en gång har hans affärsverksamhet visat sig vara mindre ren och vit än den bör vara. Den här gången tyckte han att han inte behövde följa sitt partis åsikter i frågor om andrahandsuthyrning. Jag undrar hur han resonerade? "Nej, jag är ju Jan Emanuel inte behöver jag leva som jag lär jag är ju sosse.", min gissning är att han inte tänkte alls. Hade han trott att det han gjorde var i närheten av okej så hade han stått med sitt eget namn. Det trodde han inte och därför valde han att skriva med en pseudonym. Han hoppades helt enkelt göra sig en hacka på sin lägenhet på södermalm, 10000kr i veckan, jag vet inte hur stor hans lägenhet är. Men min kostar inte ens det i månaden. Hade han bara velat göra det lättare för sig att behålla den och inte hyckla så hade han kunnat hyra ut den för vad den faktiskt kostar. Men det ville han inte. Han ville tjäna pengar istället. Detta blir ännu mer tydligt när han kommer få 2700kr extra i månaden och det löser allt.

Så Jan Emanuel, jag förutsätter att vi snart ser en motion för marknadshyror med ditt namn på. Men av nån anledning håller jag inte andan (fin anglicism, jag gillar det utrycket).

http://www.svd.se/nyheter/inrikes/artikel_2551033.svd
http://www.svd.se/nyheter/inrikes/artikel_2551033.svd

2 kommentarer:

Johan Y sa...

Tack för att du är den enda jag sett som lyft upp det största problemet i den här affären, hans moral. "Det är inte fel om ingen kommer på mig". Det borde vara frågan, inte hur mycket pengar han ville ha.

Nu när det är modernt att tala om värdegrund, är det den värdegrunden vi vill att politiker ska ha?

För mig är det värdegrundsproblemet bra mycket mer skrämmande än att enstaka poliser har tvivelaktiga åsikter.

Lars sa...

Finns en kul satir skriven om det här
http://www.svenskbladet.se/politik/index.php?alias=kravde_43333_kronor_i_manadshyra.html