tisdag 19 maj 2009

Vad är det som är modigt?

Kan nån förklara det för mig? Jag läste en kommentar på flashback om hennes s.k. konstverk där den som skrev inlägget beskrev det som att om hon inte blivit lagd i bälte hade hon väl skadat sig själv och gjort en poäng av det med. När hon sen inte fick en penna så hade hon antagligen skadat sig med den och därigenom fått en poäng då med. Heads I win, tails you loose. Jag är verkligen inte en konstmänniska, men jag förstår inte alls vad hon vill försöka säga eller få fram med sitt s.k. konstverk. Det enda hon lyckades med var att ta en plats från en annan behövande.

Om nu psykiatrin inte följer regelverket är det ett helt annat problem, det löser man inte genom spelade psykoser.

Kan det kanske vara så att spännbälte är bra för att skydda patienten från sig själv, andra patienter och personalen? Det är säkert vidrigt att bli fastspänd men vad är alternativet? Söta ord och en kopp te?

http://www.svd.se/opinion/brannpunkt/artikel_2918059.svd

1 kommentar:

Anonym sa...

Ja, Magnus, " söta ord och en kopp te" hade varit både billigare och humanare! Jag menar att ett respektfullt och mänskligt bemötande behövs ÄVEN i psykiatrin, liksom i andra sammanhang och om någon är i underläge är det extra viktigt!!!

Annika