lördag 6 december 2014

Vad ska nyval leda till?

Kan en vänlig själ förklara för mig vad nyval ska leda till?

Här är min gissning: vi kommer få ett snarlikt valresultat igen och SD kommer behålla sin vågmästarroll. S kommer inte få 50% den har gången heller. Det enda resultat jag kan se är snarare att SD växer vilket bara kommer öka problemen.


Eller ska vi rösta om och om igen tills folket röstar "rätt"? Om nu S hade tyckt att SD verkligen skulle låsas ute hade de ju kunnat lagga ner rösterna förra mandatperioden, men så skedde ju inte. Istället bröt man ut detaljer ur budgeten istället. Men jag gissar att reglerna ar annorlunda i Löfvens bok när det är S som sitter i regering.

Jag ar förvirrad.

[uppdatering]
Efter att ha räknat lite och funderat på tänkbara scenarier så gissar jag att det här kommer att ske (om något alls sker, det mest troliga är att vi får samma valresultat som vi redan har):
S+Mp+V+Fi kommer få en otroligt svag majoritet på ett mandat efter att Fi precis klarat sig över spärren. Regeringen kommer bara överleva votering om alla ledamöter dyker upp eftersom Sd inte kommer gå med pa att kvitta ut sig. Något mindre kaos, men forfarande kaos.

http://www.svd.se/opinion/ledarsidan/alliansen-bor-avsatta-regeringen_4164617.svd

Inga kommentarer: