tisdag 7 september 2010

Allas mänskliga rättigheter

Jag är ute och flyger och när man flyger får man inte alltid svenska dagstidningar. BA gav mig Daily Mail imorse, alltid kul att läsa om ett annat lands inrikesnyheter och deras perspektiv. Både hur det skiljer sig och dess likheter.

Vad kan man läsa om då? Jag tar det som är liknande.
Först får jag läsa om att Storbritanniens armé vill göra sig av med krigsinvaliderna. De har anställts, fått höra om "we leave no one behind" och liknande. Men nu när man varit i krig ett tag och andelen soldater som inte kan strida ökar så ville du nu sparka ut dessa på gatan. De gav sin ungdom och sina kroppar och vad får de? Ingenting. Hur tänker vi i Sverige hantera detta nu när vi kontraktsanställer människor? Människor som kommer satsa år och kanske en karriär, om vi ska vara där vi behövs kommer vi få hem dödade och skadade soldater. Dessa måste man ta hand om och kan inte bara sparka ut på gatan.

En stackars kvinna som skaffade barn med en Irakisk Kurd som visade sig vara galen, han är dömd för brott, har hotat och misshandlat henne. Har besöksförbud, har försökt kidnappa ungen. Skulle utvisas, men Irak vägrar ta emot honom. Så han fick åka hem till Storbritannien igen och där kunde de inte hålla honom inlåst eftersom han inte begått något nytt brott än. Så nu får den stackars kvinnan leva gömd. Hon beklagar sig över att man tillgodoser hans mänskliga rättigheter men helt struntar i hennes. Det måste finnas fler liknande fall även i Sverige.

En stackars politiker som nu får sin fru uppfläkt som fnask. Tack för den politiska karriären men nu är det nog slut. Hon visas glatt upp på bild i bara underkläderna.

Sen har vi 10-barnsfamiljen som får £95000 om året i bidrag, hemkörd frukost och gratis boende. Sen klagar de på att maten inte är tillräckligt bra. Ingen arbetar såklart. Tydligen slutade mannen arbeta för att sköta om sin sjuka fru 2001, sen dess har de skaffat 7 barn. Så hur sjuk kan hon vara egentligen? Om jag har förstått det hela rätt är inte graviditeten en dans på rosor. De är dessutom inte nöjda.

Och lite otrohet från Rooney.

Jag vet inte, men Daily Mail känns som en snaskigare version av Aftonbladet.

http://www.dailymail.co.uk/news/article-1309297/Betrayal-heroes-Army-force-injured-recruit-new-soldiers.html

http://www.dailymail.co.uk/news/article-1309315/What-human-rights-asks-woman-beaten-unconscious-asylum-seeker-ex-lover-freed-immigration-judge.html

http://www.dailymail.co.uk/news/article-1309201/95k-year-benefits-family-12-homed-1k-week-house.html

Inga kommentarer: