söndag 31 januari 2010

Modeblogg?

Lite inspirerad av att Elin kör modeblogg så tänkte jag passa på också. Vi får se om jag återkommer med sågningar av kläder. Risken finns.

Jag är ju inte bara intresserad av politik utan även av kläder och då framförallt skjortor. Därför tänkte jag ta och kommentera årets kollektioner från de tre stora svenska märkena, Stenströms, Eton och the Shirt Factory. En stark trend som började på allvar redan förra året är knappar i brytande färger samt tyg i manschetten och kragen som gärna bryter av med fortfarande matchar. Blå skjorta med röda detaljer t.ex.

Först ut Eton, de satsar på flera kollektioner med en uppdatering varje månad. Jag tycker ju personligen att de missat fullständigt. Deras januarikollektion är urful rakt igenom, februarikollektionen är likaså hemsk. Stora blommiga mönster? Orange? Ich think not så att säga. I mars kommer det ett par med detaljer i blommigt. Blommiga detaljer? What the fuck? Ett par av dessa verkar redan vara ute i butik och jag kan lungt säga att de inte är bättre i verkligheten och att jag inte kommer köpa en enda till Eton i år. Lite trist, för de brukar ha bra kvalite. Det skulle vara en klassiskt vit eller blå skjorta, men de övriga? Nej inte så länge jag inte blivit blind.

The Shirt Factory, verkar ha fått fnatt de med, alltså, om det finns något jag AVSKYR på skjortor så är det blaffiga loggor. Det är t.o.m. värre än button down och bröstfickor. Tyvärr verkar TSF satsa på det tillsammans med en del för mig helt obegripliga mönster. Tyvärr verkar de ha slutat mer och mer med cut away- och spread away-kragar och satsar på en mer klassisk skärning som jag inte tycker är lika snyggt. De satsar åtminstone på färger som inte får mig att må illa och där de har effekttyger så är det snyggt gjort. Tyvärr brukar de ha sämre tyg än Eton i en del modeller så jag vet inte riktigt om det blir någon. Men man ska aldrig säga aldrig.

Stenströms då, här tycker jag de lyckats. Jag är inte helt förtjust i den röda med blå detaljer, men den blå med röda detaljer är jag väldigt sugen på. Detta trots att jag redan har en som är väldigt lik. De hade en liknande modell förra året men i fel passform. I övrigt verkar de ha satsat väldigt safe. De brukar dessutom ha väldigt bra tyger och är man bara tillräckligt smal för deras slim fit så är skjortorna riktigt trevliga. Jag tycker alla deras andra modeller sitter trist och plufsigt men det kanske säger mer om min smak.

Eton
The Shirt Factory
Stenströms

State of the Union?

Ja jag måste hålla med om att ett State of the Union-tal skulle vara trevligt i Sverige. Men jag måste erkänna att jag satte kaffet i halsen när jag läste "av varje krona tar vi 63 öre". Att ni inte skäms!? Nånstans kan jag acceptera 50/50, men där går gränsen. De övriga 13 örena ser jag som direkt stöld. Vad får jag för pengarna?
Sjukvård? När en av mina vänner slog av sitt nyckelben i somras och får höra "nej du bor i fel landsting du får åka hem först", hur var det nu.. I Sverige får man vård direkt eller?
Ränteavdrag? Vars enda funktion är att elda på bostadspriserna. Visst jag tackar och tar emot, prisfallet skulle vara trist men jag ser ju hellre att jag står för mina lån än att en ensamstående mamma gör det.
ROT och hemhjälps-avdrag? Spackel på en trasig politik där vi inte har råd att köpa tjänster! Återigen, varför ska någon annan betala åt mig?
De två sista är två helt menlösa bidrag som inte fyller någon vettig funktion alls, det hade varit bättre om vi fick behålla pengarna själv från början och sen kunde använda de till det VI vill, inte till det som någon politiker vill.
Nej, att sänka skatterna till en rimligare nivå MÅSTE vara första prioritet hos Alliansen inför nästa val. Tyvärr tror jag inte att svenskarna har förstått precis hur illa det är och att S-V-Mp kommer vinna, tyvärr med egen majoritet och jag tror även att Sd kommer komma in i riksdagen. Det enda som glädjer mig där är att jag vet att det kommer vara en Pyrrhusseger utan dess like. Skulle de dessutom behöva stöd hos Sd kommer tiden fram till 2014 bli väldigt intressant, nyval för att vi röstade fel kanske?

http://www.svd.se/opinion/ledarsidan/tillstandet-i-kungariket-2010_4179165.svd

lördag 30 januari 2010

Vad mer vill S förbjuda?

Nu vill Östros förbjuda rörliga ersättningar. Vad är nästa sak som förbjuds? Deltid? Fri avtalsrätt har du hört talas om det Thomas? Risktagandet i bankerna är bara ett problem så länge bankerna vet att de alltid backas upp av staten. Om man vet att man aldrig kan falla så kan man ta mycket större risker än annars och det är därför bankerna har kunnat ta vansinniga risker. Baltikum t.ex. nu tar svenska staten och stöttar Swedbanks vansinnesexpansion. En fri marknad fungerar inte om det inte finns konsekvenser.

Nästa fråga blir ju då, vilka rörliga ersättningar ska tillåtas? Ska min som baseras på mitt företags resultat tillåtas? Det är en väldigt måttlig mängd pengar, men ett trevligt tillskott. Om det bestämms att jag inte kommer kunna få dessa pengar kommer jag kräva att få ut samma mängd i fast lön istället. Men det är ju säkert bättre för staten, men klart sämre för mitt företag eftersom jag tappar kopplingen till resultatet. Min motivation att ta det där sena samtalet på fredagkvällen blir ju noll och intet.

Ska vi ta det ett steg till? Införa en lön för alla? En mängd semester? Vilka avtal ska man få fatta Thomas? Det vill jag veta. För du kan inte bara börja inskränka mina rättigheter utan att svara på frågan var du tänker sluta.

http://di.se/Avdelningar/Artikel.aspx?ArticleID=2010\01\29\369257&sectionid=Ettan

Fram för ett borgerligt perspektiv

Det är inte så ofta jag håller med KD egentligen men just idag gör jag det. Jag är så evinnerligt trött på radiakl occh likhetsfeminism. Jag står absolut för allas lika värde, samma rättigheter och skyldigheter men jag kommer inte gå med på att vi är exakt lika. Det räcker med att titta på mig och mina manliga vänner för att se att vi spretar rätt hårt. Tittar jag sen på mina kvinnliga vänner blir det uppenbart att vi resonerar och beter oss väldigt väldigt olika i många frågor. Framförallt tycker jag det är viktigt att borgerligheten skapar sig sin egen modell för vad jämlikhet ska vara och hur det ska gå till och inte lämna walk-over och låta vänstern diktera villkoren. T.ex. föräldraledighet, ja det är en bra målsättning med 50/50 ledighet. Men i många fall är det inte möjligt och då ska inte politiker tvinga folk. Effekten lär nämligen bli att barnen får mindre tid med föräldrarna istället och det kan ju inte vara bättre? 9+3 månader måste ju vara bättre än 4+4?

Jag tycker det är väldigt positivt att kvotering till högskolor nu bedömts vara olagligt, nu kan vi även se till att stoppa positiv särbehandling för kvinnor också så blir det nog mindre dåligt. Om de nu kan hålla sig borta från näringslivet kommer jag bli än mer nöjd. Jag kan ställa en fråga kring min arbetsplats. Jag tror vi har en fördelning på minst 90% män, mycket därför att det är en extremt mansdominerad bransch. Det finns helt enkelt få kvinnor att anställa. Vi har idag enbart män i ledningsgruppen (tidigare fanns det en kvinna). Det finns en kvinna i styrelsen. Är det bra? Det speglar trots allt sammansättningen bland de anställda, eller ska det vara 50% kvinnor i ledningen enbart för att de är kvinnor?

Att välja baserat på kön är ur mitt perspektiv extremt trångsynt. Jag väljer personer på kompetens, en del kvinnor är bra, många män duger inte. För mig är inte kön ett urvalskriterium. Jag minns när jag röstade fram en kårstyrelse på KTH bestående enbart av tjejer trots att säkert över 70% av studenterna var män. Jag röstade på kompetens, inte på kön.

http://www.svd.se/opinion/brannpunkt/kd-maste-forma-en-borgerlig-jamstalldhetspolitik_4169479.svd

Comeback?

Jag har tvångskommenderats att proffsblogga lite, eftersom jag lyckades få ur mig ett inlägg där måste jag ju kunna återstarta här igen. Jag tyckte ju faktiskt om att kommentera nyheter och inlägg men så hamnade det lite i dvala när jag fick nöjet att jobba vidriga mängder övertidd en period förra hösten. Men nu gör vi ett nytt försök. Det är ju valår och vinner fel sida vet jag inte vad jag gör. Landet har gått åt rätt håll i fyra år men tyvärr krävs det nog 40 till innan det börjar bli nån rätsida på det.