lördag 31 oktober 2009

Tänd helvetet!

Tydligen är det is i helvetet.

Sossarna har föreslagit marknadshyror. Hörde ni? Sossarna har föreslagit marknadshyror.
Jag håller med allt som skrivits, hyresmarknaden är sönderreglerad och helt ur spel. Försök hyra en lägenhet i Stockholm, hur lätt är det? Svaret är att det nästan är omöjligt. Det mår inte Stockholm bra av utan vi måste få till en fungerande bostadsmarknad. Även bostadsrättsmarknaden kommer må bra av lite sund konkurrens från en fungerande hyresmarknad.


Jag antar att sossarna som skrivit under debattartikeln söker nytt jobb på måndag.

http://www.dn.se/opinion/debatt/utan-hyresratter-stannar-stockholmsregionen-1.985198

Jobbskatteavdrag

Igår pratade jag och ett par kompisar om pengar över en öl. Vi konstaterade att även om vi hade ungefär samma lön som för något år sedan så tyckte vi att vi hade mycket mer pengar över varje månad. Vi skyllde på jobbskatteavdraget för det är det enda som ändrats. Imorse hittade jag följande site där du kan räkna ut hur mycket mer pengar du får ut idag jämfört med 2006. Jag får tydligen 2 extra månadslöner per år eller en löneförhöjning på 16% sen 2006. Det tycker åtminstone jag är bra.

http://www.jobbskatteavdrag.se/

Fötterna på jorden är svårt när man är uppblåst som en ballong

Carin tycker visst att det är finare att sitta i VU för S än att sitta i regeringen, så bra då vet Mona en person hon inte behöver ringa. Tydligen har Carin glömt bort att S inte längre sitter i regeringen och att hennes parti alltså inte längre styr landet. Med lite tur kommer de inte göra det efter valet nästa år heller.

http://blogg.aftonbladet.se/skongress/2009/10/finare-sitta-i-vu-an-i-regeringen

tisdag 27 oktober 2009

Ska Sahlin också jobba?

Jadu Mona, vi äldre ska arbeta längre. Gäller det även politiker? Eller ska ni kunna gå i pension mycket tidigare än alla andra även i fortsättningen? Eller, nej såklart det gäller ju bara vanliga människor, de extra jämlika politikerna behöver ju såklart inte jobba längre.



http://www.svd.se/nyheter/politik/artikel_3710095.svd

söndag 4 oktober 2009

Hollywoodfruar

Alla andra pratar ju om det, så jag får väl blogga lite.

Nej, jag har inte sett programmet och jag tittar hellre på färg som torkar eller målar om min lägenhet med en tandborste, så det lär inte ske.

Men jag har förstått att Anna Anka rör upp en del känslor, på trailern jag just såg körde hon mot rött. Jätteupprörande här i Sosse-Sverige, problemet är bara att det var en högersväng som hon gjorde och då får man köra mot rött i USA. Hoppsan. Den regeln borde vi ha i Sverige också tycker jag eftersom den förbättrar flytet i trafiken.

torsdag 1 oktober 2009

Skimmade kort

Jag och en kollega har fått våra kort skimmade med inte så stort mellanrum. Eftersom vi ofta äter lunch ihop blev det säkert skimmat i samband med en lunch. Jag lyckades även få mitt reservkort skimmat i samma veva så det blev lite intressant att leva på luft innan jag fick loss pengar. Men det gick ju det med. Nu är jag inte så upprörd på att de köpt prylar (jag fick ju tillbaka pengarna) samtidigt är jag lite tacksam eftersom min bank förstog att jag ALDRIG skulle sätta min fot på Pizzeria Baron (en i Näsbypark, en i Hässelby, båda ska vara lika risiga) utan spärrade kortet. Eller så kan det ha varit för att jag samtidigt betalade en middag i stan. Men nu till min poäng.

Era amatörer på att elda pengar. Helt ärligt, ni som skimmar, vad är ni för idioter egentligen? På min kollegas kort köpte ni Lindexunderkläder för 3500, vad där det? 100-pack Sloggi? Kan ni inte bränna med lite stil? Ni köpte godis för 1200 spänn. Kom igen! Var är TVn? Bilen? Lite kvalitetskläder? Hos mig shoppades det på WalMart och Home Depot. Kom igen!? Klass, stil och finess tack! Så nästa gång ni skimmar villl jag se bra hotell, flygbiljetter och skjortor från Eton eller Stenströms, jag kan även tänka mig en tröja från Houdini. Men står det HM är det pinsamt. Ska ni vara tjuvar får ni vara det med lite stil.

Kloka tankar

En av mina rutiner är att läsa Metro varje morgon, jag läser då alltid först serierna, sen insändare och sedan kolumnen. Varför jag oftast börjar med en tidning bakifrån vet jag inte, men även mina föräldrar gör så, så jag antar att det är nedärvt.

Jag brukar ofta få ett uppumpat blodtryck och lite lagom med ilska när jag läser Göran Greider, men oftast bara en intetkänsla när jag läser de andra rätt menlösa skribenterna. Johan Norberg gillar jag däremot. Framförallt när han skriver precis vad jag själv tänker. Förra veckan var jag i USA och något det står om varje dag är foreclosure. Där bankerna säljer folks överbelånade bostäder. Det står mycket om hur bankerna lurade in folk i helt vansinniga lånekonstruktioner. Det enda jag känner när jag läser och ser sådant är "tänker ni inte själva?" hur kan man köpa en bostad på spekulation om husprisernas utveckling? Som med all spekulation finns det en risk att det går fel, nu gjorde det precis det, nu förlorade ni. Nu förlorar ni mer än ni ville, var det värt det? Själv har jag en enkel regel, jag spelar aldrig med mer pengar än jag har råd att förlora. Hur smart är det att använda hela sin ekonomi som hävstång för att köpa en lägenhet? I USA kan man åtminstone genomföra en konkurs, i Sverige är det betydligt svårare.

http://www.metro.se/2009/09/30/9524/staten-driver-oss-in-i-ny-bostadsbubb/